Strategic Flow

Slagvaardig strategie ontwikkelen betekent wat ons betreft: niet meer een lineair proces en plan tot moment van falen uitvoeren, maar continu goed kijken wat zich voordoet, beslissingen nemen op basis van je bevindingen en steeds de slag maken naar acties. Of dat nu experimenten zijn of nieuwe projecten, een andere aanpak of een andere houding. 

Alleen zo kan je continu afstemmen en reageren op wat er aan het ontstaan is – in plaats van met voldongen feiten te moeten dealen.

Directies hebben een snelle én grondige methode nodig om hiermee om te gaan, zo min mogelijk geld aan zinloze plannen te verspillen en de voorsprong te krijgen en behouden. 

Daarom hebben wij vanuit onze visie op strategische ontwikkelprocessen een model en aanpak ontworpen. Dat is Strategic Flow.

©  Strategic Flow:
Annedien Hoen en Erwin Elling

Strategic Flow is een snelle iteratieve cylus. Het is een stramien dat directies in staat stelt om temidden van steeds snellere verandering continu te leren en besluiten te nemen.

©  Strategic Flow: Annedien Hoen en Erwin Elling

Achter de schijnbare eenvoud van deze methode steekt jarenlange analyse van principes die in de praktijk blijken te werken – en het weglaten van wat alleen maar tot onnodige complicaties of snelle stagnatie leidt.


Strategic Flow inzetten geeft directies het vermogen om vanuit innerlijke helderheid te reageren op alles wat er gebeurt en ontstaat. Om zo relevant te blijven en vanuit eigen, werkelijk ervaren duidelijkheid anderen te inspireren en richting te geven aan waar de organisatie naartoe gaat. 

Door de strategische cyclus korter te maken zie je ook veel sneller of iets werkt of niet, in plaats van die check niet te doen.

Benieuwd naar de details van Strategic Flow?